Poddande kvinnor

Trots att det har gått tio år sedan ordet ”podcast” yppades i en tidningsartikel för första gången så förknippas fortfarande fenomenet med ett speciellt programformat. Många tror att ”podd” är ett format där två män som sitter och pratar med varandra.

Det är helt rimligt eftersom det är så poddmarknaden har sett ut länge.

Men! Det är såklart inte fallet, vilket ju dom flesta personer som läser den här bloggen troligtvis redan vet om.

Och! Därför blir jag väldigt glad när allt fler kvinnor i Sverige börjar podda och slår hål på myten att det bara är män som kan ha en podd.

Mycket hat riktas dock mot kvinnor som befinner sig i offentligheten och det är förstås helt katastrofalt att det ser ut så. Mer om det kan du läsa exempelvis här:

http://www.huffingtonpost.com/entry/how-people-judge-womens-voices-podcasts_55a01ae9e4b0a47ac15c893c?ncid=tweetlnkushpmg00000067

Jag tänkte nu tipsa er om härliga svenska poddar som enbart innehåller kvinnor och som jag själv lyssnar på varenda avsnitt av!

Wahlgren & Wistam
Det klingar ju till härligt med två dubbelv:n i namnet, för det första. Den är välproducerad och mysig att lyssna på en söndag när man står vid disken. Roliga busringningar och så får man alltid lära sig något nytt i varje avsnitt. Rekommenderas!

wahlgrenwistam

Blankens & Swanberg
Åh, vad jag ömmar för och älskar dessa två stjärnor på poddhimmeln. Jag har lyssnat sedan dag ett och dom är alltid lika fantastiska, fenomenala och enastående personligheter dessa två. Vill bara vara bästa vän och hänga med dom jämt.

bos

Veckans Bläcka
Med Jennie Hammar och Karin Bastin. Från LA, stundtals med barn i närheten, pratar dessa fina och mysiga personer på varje vecka om vad som händer i deras liv. Riktigt bra snack.

karinjennie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s