Mystery Show + Gimlet Media = ?!

En smärre podcastskandal skakade poddvärlden i förra veckan.

Det finns en podd som heter Mystery Show (programledare: Starlee Kine) som endast gick i en enda säsong på sex avsnitt. Den gick väldigt bra lyssnarmässigt och fick en otroligt stark fanbase och även räckvidd.

Mystery Show fanns att hitta hos Gimlet Media. Podden skapades med en stark vision och blev oerhört populär oerhört snabbt. Första säsongen avslutades i juli förra året och alla fans har nu väntat och väntat och VÄNTAT på att nya säsonger ska dyka upp.

Men nu! Nu, hörni! Nu har Gimlet Media, som tagit hand om showen tidigare, sagt att den är ”ohållbar att fortsätta med”. Varför vill inte deras CEO berätta. Och det finns en miljard tankar och teorier kring vad det beror på, men den starkaste teorin handlar självklart om: pengar.

Det kändaste nyhetsbrevet inom podcasts heter Hot Pod. Ägaren till det nyhetsbrevet skrev en analys om varför han trodde att Gimlet Media släpper Mystery Show. Hans teori var enkel. Produktionskostnaderna var antagligen extremt höga och blev då på tok för kostsamma med tanke på vilka CPM’s den gav. Även om podden gick hur bra som helst – och med en fanbase att döda för! – så gick det inte att fortsätta och den var nog svår att upprätthålla ekonomiskt.

Starlee Kine har berättat om sin egen podd att Mystery Show har varit ett experiment. Alla eppar hade problem och hon låg sömnlös om nätterna för att hon inte visste hur det skulle sluta.

I ett av avsnitten går hon på en Meet & Greet grej med Britney Spears – och hon har avslöjat att bara biljetterna till det kostade henne 2500 dollar. Hon säger att det var den bästa och mest värda kostnaden hon gjorde under hela säsongen – eftersom det gav så mycket. Och den kostnaden hade man lika gärna kunnat använda till en extraproducent eller frilansare som hjälpte till på något sätt.

Många fans är givetvis på Starlee’s sida i detta. Gimlet Media lider av växtvärk och kanske i första hand behöll podden så länge för en artistisk och fansens skull. Men om man ska tro teorierna så har dom alltså inte råd att fortsätta med den längre.

Podden är alltså nu up for grabs.

För övrigt var Starlee Kine var i Sverige nyligen och snackade om sin podd under september och gjorde lite gästspel i PP3 och i Pop Culture Confidential (podd från Christina Jeurling Birro). Hon säger ”Yes!” i PP3 när det kommer en fråga som handlar om ifall det kommer att göras en andra säsong.

Extremt spännande att se vad som händer med den podden. Kommer hon att fortsätta själv med pengar från egen ficka, eller rycker samtliga mediahus i världen efter hennes poddtalanger just nu? Mycket intressant att följa vad som händer härnäst.

Facebook-Mystery-Show.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s