Transkriberade poddar

Så nyfiken på en grej nu. Jag undrar verkligen hur vanligt det är att man läser en podcast som är transkriberad? Jag vet att Kristoffer Triumf skämtat en del om att hans poddbok (Värvet VOL 1 tror jag att den hette?) inte sålde sådär superbra. Men podden (Värvet) går ju svinbra!

Och jag tänker också på det nu, när fler och fler amerikanska poddar ”skrivs ned” – att hur mycket kan dom egentligen bli LÄSTA?

Om det är någon som har bevakat statistik kring hur vanligt det är att man ”läser poddar” så får ni jättegärna mejla eller kommentera.

Jag skrev om detta i Podcastbubblan (facebookgrupp) och där verkade allmäntolkningen vara att man mest använder transkription till poddar för att öka SEO! Alltså att man får in väldigt många sökord om man skriver ned hela poddavsnittet. Det låter ju rimligt, men också kanske något som tar extremt mycket tid för extremt lite(?!) marknadsföring…?

Aja. I Sverige är det här inte så vanligt än (vad jag VET!) men om det skulle öka INNAN man hittar en automatisk tjänst för att transkribera utan att själv röra ett finger så kommer jag att få så extremt mycket jobbmöjligheter, hehe. Jag skriver nämligen 120 ord i minuten och hade därför inte behövt supermycket arbetstid till att transkribera ett poddavsnitt. Typ lika mycket tid som ett poddavsnitt är långt, ca!

1_fJVh4_l2udWQKp_Tb42BSA.png

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s