Vecka 22

Hej älsklingar.

Föregående vecka har varit amazing. FINNS det ens uselt väder? Jag har glömt bort det i så fall. Är extremt bortskämd med sol sol sol nu.

Vad hände förra veckan då? I måndags tog jag det väldigt lugnt. I tisdags hade jag bokklubb med Jozz (som jag äntligen fått krama igen efter att hon kommit hem från NYC). I onsdags åkte jag med kollegor till Göteborg för att dagen därpå snacka om poddar på en inspirationsfrukost. Under kvällen var det sedan sommarmingel på kontoret, så jag svängde förbi där i några timmar. I fredags var Amanda hemma hos oss på trerätters-middag. MYZ! Under lördagen såg jag & Ani klart heeelaaa 13 reasons why (mer om det här nedan) och på kvällen hängde min syrra med på Guldtuben (recension kommer i eget inlägg så småningom). Och igår, söndag, tog jag och min sambo en heldag hemma för att bara chilla, kolla på tv, läsa böcker och spela tv-spel. Extremt välbehövligt och skönt.

Ja, hörni. Slutet av en månad. HUR gick maj så snabbt? Wow. Är BLOWN AWAY. Men det innebär också: nytt kultur-inlägg! Vi kör!

Månadens filmer:
+++ Now You See Me 2. Den var väl okej. Inte lika mindblowing som första filmen.
++++ Avengers (nya!). Mycket bättre än första. Dock dåligt slut.

Månadens böcker:
++++ De förklädda flickorna i Kabul. Wow, så bra. Däremot ganska repetitiv kunde jag känna, vilket drar ner betyget. Men lärt mig så mycket nytt och varit superfrustrerad och superarg och fan att världen är så jävlig. BTW. Den här boken är med i vår bokklubb. Bokklubb kan jag VERKLIGEN tipsa om. FEM MILJARDER PLUS! Redan en av dom topp10 roligaste sakerna som hänt under 2018. Om jag inte sagt det innan. Hänga med gamla och nya kompisar och dricka vin och snacka feminism med dom. Ja, tack.

Månadens tv-serier:
++++ Wahlgrens Värld (säsong slut). Saknar det redan.
++++ The Rain (säsong slut). SÅ BRA. Såg hela första säsongen på en kväll. So sue me.
++ Alex, Inc (säsong slut). Jag förstår att den inte fick fler säsonger. Tråkigt, men rimligt.
+++++ Riverdale (säsong slut). Nu vet vi vem som är Black Hood. GAH. ÄLSKAR DENNA!
++++ 13 reasons why (säsong slut). Wow. Wowowowow. Fantastiskt välgjord serie. Uselt slut däremot. Hade hört ryktas om gråtfest, men det var ett antiklimax utan dess like. DOCK tårades mina ögon i början av slutavsnittet. DET var starkt.
++++ The Handmaid’s Tale. Den är enormt mycket segare än tidigare avsnitt, men fortfarande en story som verkligen berör.
++++ Westworld. Man fattar ju ingenting? Men ändå längtar jag efter varenda nytt avsnitt.
+++ Dear White People. Den här är en riktigt fin och välgjord serie.

Månadens mat-craving:
Smoothies av ProPud. Det är helt sjukt hur goda dom är? Smaken med vit choklad + hallon smakade jag första gången för kanske 4-5 år sedan och minns att första klunken var OTROLIG. Nu har jag hittat tillbaka och dricker minst två per dag. Inte bra, men oj vad gott. När jag skriver detta så längtar jag redan efter nästa.
BUBBLARE: HONUNGSNÖTTER. MUMS. SÅ. GODA.

Låten jag lyssnade på repeat maj 2018:
Twenty One Pilots – Stressed Out. Mmmm så bra.

Föreställningen jag var på i maj 2018:
Russell Peters. Kul komiker från Indien. Min sambos barndomsidol, typ! Han var rolig.

Bästa restaurangen jag besökte i maj 2018:
Punk Royale. Middagen med jobbet blev på den restaurangen. Så häftig upplevelse och så ofattbart rolig kväll det blev. Skall sent glömmas.

Tre grejer jag vill rekommendera:
– Skaffa en mentor. Jag är så glad över att jag vågade göra det här. Det har påverkat mig i vardagen på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Även här: topp10 bästa grejer som hänt under 2018.
– Växjö, Göteborg och Säffle. Städer i Sverige är härligt att besöka på sommaren. Loving it. Säffle kommer det bli massa mer av och även GÄVLE framöver. Myz.
– Fotboll. Jag & Ani var och kollade på någon match front row the other day och det kändes som att sitta PÅ PLANEN. Sjukt kul. Också när man har noll känslor inför dom som spelar. Det blir liksom bara gött häng då, på något sätt.

Ja, detta om detta.

Som vanligt kommer den här veckan att innebära myyycket snack om PODDAR. Häng på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s