Podcast Consumer 2018

Edison Researchs nya ”Podcast Consumer 2018” kom relativt nyligen och här är några spännande punkter att ta med sig:

  • 64 % har hört talas om ordet ”podcast” nu. Det är en bra ökning framåt att den är så stabil och inte spikrakt uppåt, då det innebär att mediet är stabilt och växer sakta men säkert som vilket annat media som helst. Det är alltså ingen bubbla som kommer spricka.
  • 26 % av amerikanarna lyssnar på podcasts per månad. Det växer också sakta men säkert! 2% upp från förra året. Vecko-siffran ligger på 17 %, också där en ökning på 2% från föregående år.
  • En eventuell trendspaning – bland veckoliga podcastlyssnare har siffran ”listening time” gått upp till 6 timmar, 37 minuter, från förra året som var 5 timmar, 7 minuter. Det är rätt mycket! Det finns lite olika teorier kring det om man känner sig sugen att browsa internet. Men den starkaste teorin (som även kom från presentatören av Edison Research resultat – Tom Webster, som också analyserade alla siffrorna) är väl att fler dagliga poddar trendar och att man alltså konsumerar poddar mer tack vare det. (The Daily blev ju superstor supersnabbt och den kommer dagligen.) På PodTrac (http://analytics.podtrac.com/industry-rankings) låg den på #2 över US Audience under mars 2018. Före den? Naturligtvis: The American Life. 🙂
  • 19 % förändrar sin hastighet när dom lyssnar på podcasts. Intressant siffra!!! Man har också tagit fram vilka åldersgrupper som gör det, och det är framförallt 12-17åringar som gör det. Eller(/och?) dom som lyssnar på ca 4-5 podcasts i veckan. Det kommer att bli intressant att se hur den siffran förändras över tid.

Spännande. Och än mer spännande att den här dragningen kommer att pratas om på Podcast Day 2018 där Tom Webster HIMSELF närvarar och även ME MYSELF AND I som naturligtvis kommer att vara starstruck som en… JAGVETINTEVAD. Längtet.

podcast-share-of-ear.png

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s