Poddmediet är närmare TV än radio

School of podcasting ger sällan något av värde tycker jag (FÖRLÅT då, men det är verkligen den källa jag får minst utav, av alla dom typ 50 källor jag dagligen går igenom för att hitta poddnyheter).

Dock la dom upp en ny bloggpost häromdagen med rubriken ”Podcasting is closer to cable television than radio” och jag fick nästan en ”aha-upplevelse” av det! Det ÄR ju vad jag predikar om jämt och ständigt, dvs att man som lyssnare har väldigt lika konsumtionsbeteenden när det gäller tv och podd. Men när jag läste den där meningen så kände jag bara: så ÄR det ju!

Ju mer poddmediet professionaliseras, desto mer börjar det likna TV-världen. Och man ser ju när man tittar på dom plattformar som dyker upp (podme, spotify) att dom inte anställer radiofolk – dom anställer personer som tidigare jobbat med TV på olika sätt. Därmed börjar också poddprogram låta mer TV än radio. Lyssnade häromdagen på nya podme-programmet om den svenska scientologikyrkan som är producerad av Just Stories och tänkte den förbjudna tanken ”undrar om inte det här hade passat bättre som tv än podd?”. Förbjuden eftersom jag verkligen själv förespråkar att alla olika medier är väldigt lätta att översätta till podd, så även tv-program. Och GIVETVIS funkar den podden som podd, det finns ingenting alls som säger emot det.

Det är nog helt enkelt bara att podd börjar likna tv mer än radio, som sagt. Från programutbudet till det sätt vi konsumerar podd på.

Vilket, om jag får säga det själv, är exxxxtremt intressant.

Ah. Mer HÄR dårå:
https://schoolofpodcasting.com/podcasting-is-closer-to-cable-television-than-radio/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s